Dogodki

Terra Parzival Quest – umetnost in vodenje

Miha Pogačnik

Violinist, vizionar, inovator, motivator, kulturni ambasador in posebni ekspert za vodenje Miha Pogačnik nas je povabil na zelo zanimiv dogodek Terra Parzival, ki se je dogajal 6. aprila 2019. Na Ptujskem gradu smo se pridružili skupini uglednih nemških, avstrijskih in švicarskih poslovnežev (Simens, Daimler, Volkswagen, Porsche, Austrian Airlines, Bosch, Viega, Kienbaum …) in se udeležili zanimivega dogodka, ki ga je organiziral violinist vizionar Miha Pogačnik   Sedeli smo pomešani med  izvajalci simfoničnega orkestra in pod vodstvom Miha Pogačnika in sarajevske dirigentke doživeli transfer emocionalne strukture glasbene mojstrovine v strategijo vodenja samega sebe in podjetja ter tako v živo preizkusili zanimivo Pogačnikovo inovacijo.

Najprej smo zjutraj v palaciju spoznali uvodno pripoved o vitezu Parzivalu in njegovi življenjske poti iz ignorance do najvišje odgovornosti, ko postane kralj svetega Grala. Ta skrivnostna najpomembnejša evropska srednjeveška legenda je zasidrana v okolici Ptuja. Zgodbo nam je zanimivo podal Dr. Davorin Peršič.

Miha Pogačnik v svoji inovacijii uporablja Parzivala kot pravzorec za razvoj vodilne osebnosti , hkrati pa demonstrira med-disciplinarni vpliv glasbe in drugih zvrsti umetnosti na vodenje.

Glasbeni proces in izvedba (Beethoven violinski koncert Op.61) se je začel ob 10h v slavnostni dvorani, za tem pa je sledila zanimiva izmenjava vtisov doživetja tega posebnega dogodka.

 

Izjave nekaterih udeležencev:

Andrej Božič:

“Orkester je najstarejši najbolje delujoči vodstveni tim.

Dirigent brez strastnih in tehnično briljantnih glasbenikov ne pomeni nič, brez njega pa je ta kolektiv samo skupek briljantnih posameznikov. Vsi so enako pomembni, violine se ne prerekajo z violami ali tolkali, samo če vsi delujejo skupaj, ubrano v flowu, je rezultat glasba , ki te ponese , motivira, vzbuja kreativnost, strategijo,…To se občuti in ne potrebuješ biti strokovnjak. Prav zato je to doživetje z Mihom nekaj enkratnega in je velika lekcija iz vodenja, hkrati pa čisti užitek in dragocena izkušnja drugačnega doživljanja koncerta !”

Sonja Šmuc:

Iskanje svetega grala, ki navdihuje viteza Parzivala, povezanega s Terro Parzival, je hrepenenje človeka, da najde odgovor na večno vprašanje o smislu življenja. Zakaj sem tu? Kako se moji dihi prepletajo z ritmom človeštva? Miha Pogacnik s svojo virtuozno metodo seciranja človekovih globin ob zvokih violine in orkestra interpretira svetovne glasbene mojstrovine tako, da slišimo Bacha, Beethovna, Mozarta na nov, drugačen »med-disciplinaren način«  …, in tako odstirajo nepomembno, boleče, skrito v duši in potrkajo na sveti gral, ki ga nosimo v sebi. Potovanje z Miho je raziskovanje, ki pušča sled, tam kjer največ šteje. V nas.

Nazaj na seznam